Download de Deltaplan App: betrouwbare bron van informatie

16 november 2022

Vanaf 17 november is de nieuwe Deltaplan Alvleesklierkanker App gratis te downloaden via de App Store en Google Play. Met deze app biedt het Deltaplan mensen met alvleesklierkanker (én hun naasten) een betrouwbare wegwijzer na de diagnose en tijdens de behandeling.

In de app is het volgende te vinden:

Een antwoord op veel gestelde vragen

Wanneer je de diagnose alvleesklierkanker krijgt, komt er veel op je af. Je hebt ongetwijfeld vragen. Zoals wat is alvleesklierkanker precies en welke behandelingen zijn er? In deze app geven we je antwoord op de meest gestelde vragen.  

Gesprekshulp arts

Hier vind je een checklist met vragen die je in verschillende stadia van het onderzoek en/of de behandeling kunt stellen aan je arts. Deze vragen zijn slechts een hulpmiddel. Je kunt zelf een keuze maken welke vragen je wilt stellen. Ook kun je zelf handmatig een vraag toevoegen.

Meedoen aan onderzoek

Er is maar één manier om alvleesklierkanker de wereld uit te helpen: door wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling ervan. In de app vind je een zo compleet mogelijk overzicht van actuele trials en onderzoeken op het gebied van alvleesklierkanker in Nederland. Een trial is een wetenschappelijk onderzoek waar je als patiënt aan kunt deelnemen. Deze informatie kun je gebruiken om met de arts in gesprek te gaan over de mogelijkheden om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek.

Keuzehulp

In de app vind je een link naar de Deltaplan Alvleesklierkanker keuzehulp. Deze keuzehulp is speciaal gemaakt voor patiënten met uitgezaaide alvleesklierkanker. Bij uitgezaaide alvleesklierkanker is alleen een palliatieve behandeling mogelijk. Deze kan je leven verlengen en de klachten verminderen. Er zijn ook behandelingen die alleen gericht zijn op het verminderen van klachten. Elke behandeling heeft bijwerkingen en voor- en nadelen. Voor iedereen wegen deze voor- en nadelen op een andere manier mee in de keuze. De keuzehulp helpt je na te denken over wat voor jou belangrijk is.
Op dit moment wordt de keuzehulp geïntroduceerd bij 10 DPCG-centra. Je kunt de keuzehulp gebruiken, als je daarvoor een inlogcode ontvangt van jouw zorgverlener in een van deze deelnemende ziekenhuizen.

Help mee

Je kunt het Deltaplan helpen om een versnelling aan te brengen in de aanpak van alvleesklierkanker. Je kunt ons op verschillende manieren steunen.

Gratis te downloaden

Via onderstaande buttons is de Deltaplan Alvleesklierkanker app gratis te downloaden.

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Al 0 donateurs steunden vandaag meer onderzoek naar alvleesklierkanker.

Meer nieuws

Magazine over leven met alvleesklierkanker

1 november verscheen het magazine over leven met alvleesklierkanker. Maar vooral ook over liefde, over troost en over verbinding. Dit magazine is gratis verkrijgbaar voor iedereen die met de ziekte te maken krijgt: patiënten, naasten, maar ook verpleegkundigen en artsen.

8 november 2023

Lotgenotendag Alvleesklierkanker: 9 december 2023

Living With Hope nodigt lotgenoten, naasten en nabestaanden van harte uit voor de Lotgenotendag Alvleesklierkanker op zaterdag 9 december 2023 in het Postillion Hotel te Bunnik.

8 november 2023

Met je rug naar de toekomst

Nog geen halfjaar geleden was de moeder van Sanne en Iris een fitte, energieke oma die midden in het leven stond, de spil van de familie. Ze werkte in de ouderenzorg, paste op haar kleinkinderen en genoot van haar hechte familie. Eind 2021 kreeg ze een aantal vage klachten: soms wat moe, maagzuur, afvallen. De MDL-artsen in het streekziekenhuis en later ook in een academisch ziekenhuis bevestigden haar angst: een tumor in de kop van de alvleesklier, met uitzaaiingen in haar longen en rug.

6 november 2023

Doneer