Download de Deltaplan App: betrouwbare bron van informatie

16 november 2022

Vanaf 17 november is de nieuwe Deltaplan Alvleesklierkanker App gratis te downloaden via de App Store en Google Play. Met deze app biedt het Deltaplan mensen met alvleesklierkanker (én hun naasten) een betrouwbare wegwijzer na de diagnose en tijdens de behandeling.

In de app is het volgende te vinden:

Een antwoord op veel gestelde vragen

Wanneer je de diagnose alvleesklierkanker krijgt, komt er veel op je af. Je hebt ongetwijfeld vragen. Zoals wat is alvleesklierkanker precies en welke behandelingen zijn er? In deze app geven we je antwoord op de meest gestelde vragen.  

Gesprekshulp arts

Hier vind je een checklist met vragen die je in verschillende stadia van het onderzoek en/of de behandeling kunt stellen aan je arts. Deze vragen zijn slechts een hulpmiddel. Je kunt zelf een keuze maken welke vragen je wilt stellen. Ook kun je zelf handmatig een vraag toevoegen.

Meedoen aan onderzoek

Er is maar één manier om alvleesklierkanker de wereld uit te helpen: door wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling ervan. In de app vind je een zo compleet mogelijk overzicht van actuele trials en onderzoeken op het gebied van alvleesklierkanker in Nederland. Een trial is een wetenschappelijk onderzoek waar je als patiënt aan kunt deelnemen. Deze informatie kun je gebruiken om met de arts in gesprek te gaan over de mogelijkheden om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek.

Keuzehulp

In de app vind je een link naar de Deltaplan Alvleesklierkanker keuzehulp. Deze keuzehulp is speciaal gemaakt voor patiënten met uitgezaaide alvleesklierkanker. Bij uitgezaaide alvleesklierkanker is alleen een palliatieve behandeling mogelijk. Deze kan je leven verlengen en de klachten verminderen. Er zijn ook behandelingen die alleen gericht zijn op het verminderen van klachten. Elke behandeling heeft bijwerkingen en voor- en nadelen. Voor iedereen wegen deze voor- en nadelen op een andere manier mee in de keuze. De keuzehulp helpt je na te denken over wat voor jou belangrijk is.
Op dit moment wordt de keuzehulp geïntroduceerd bij 10 DPCG-centra. Je kunt de keuzehulp gebruiken, als je daarvoor een inlogcode ontvangt van jouw zorgverlener in een van deze deelnemende ziekenhuizen.

Help mee

Je kunt het Deltaplan helpen om een versnelling aan te brengen in de aanpak van alvleesklierkanker. Je kunt ons op verschillende manieren steunen.

Gratis te downloaden

Via onderstaande buttons is de Deltaplan Alvleesklierkanker app gratis te downloaden.

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer nieuws

We waren niet klaar om hem los te laten

Debbie (38) bleef tot het laatste moment strijdlustig nadat haar vader de diagnose alvleesklierkanker kreeg. Samen met haar zussen en haar moeder ging ze in de overlevingsstand: ze regelden van alles, struinden het internet af en zorgden dat ze er waren voor elkaar.

1 december 2022

De zoektocht van Elisabeth – in memoriam

Helaas ontvingen wij het verdrietige bericht dat Elisabeth Krijtenburg-Engelberts op woensdag 16 november 2022 is overleden. Haar man Pieter-Jaap mailde ons: “Met veel verdriet wil ik jullie berichten dat mijn lieve vrouw, Elisabeth Krijtenburg-Engelberts, op woensdag 16 november is overleden.

1 december 2022

Nieuw: Deltaplan Alvleesklierkanker keuzehulp bij uitgezaaide alvleesklierkanker

Speciaal voor mensen met alvleesklierkanker voor wie genezing niet meer mogelijk is, is de Deltaplan Alvleesklierkanker keuzehulp ontwikkeld, die op Wereld Alvleesklierkanker Dag (17 november) wordt gelanceerd. Ondanks het feit dat genezing niet meer mogelijk is, geeft de keuzehulp patiënten controle over een situatie die stuurloos lijkt.

16 november 2022

Doneer