Maak hoop mogelijk

Deltaplan Alvleesklierkanker is een unieke landelijke samenwerking

Verhalen van artsen / onderzoekers

Hjalmar (arts)

Simone (arts-onderzoeker)

Voor onderzoekers

Subsidie uit het Deltaplan

Studies kunnen op projectbasis in aanmerking komen voor een financiële bijdrage vanuit het Deltaplan Alvleesklierkanker, als daar voldoende financiering voor beschikbaar is. Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet een studie voldoen aan een aantal voorwaarden. Lees hier meer over de criteria.

Bekijk alle artsen / onderzoekers die achter het Deltaplan staan

Artsen / onderzoekers in het nieuws

Donatie voor onderzoek naar nieuwe behandeloptie alvleesklierkanker

Onderzoekers in het Maastricht UMC+ gaan op zoek naar een nieuwe behandeloptie voor alvleesklierkanker. Hierbij onderzoeken ze een nieuwe combinatie van chemotherapie en immunotherapie. Op 29 juni is hiervoor in Maastricht een overeenkomst gesloten tussen de Scheuten Foundation en de Maag Lever Darm Stichting, namens het Deltaplan Alvleesklierkanker

4 juli 2023

Wij komen in actie voor het Deltaplan

Wij zijn Nine en Tess (28), twee jonge arts-onderzoekers. Wij hebben niet alleen onze medische achtergrond gemeen, maar ook onze passie voor wielrennen. Samen hebben we al vele ritten gemaakt in de Italiaanse Alpen. Op zaterdag 8 juli doen we mee aan Deltaplan De Vecht. We fietsen 100 kilometer. Deze keer niet alleen voor onszelf, maar ook voor mensen met alvleesklierkanker en hun naasten.

20 juni 2023

Zaterdag 8 juli 2023: fietsen, wandelen of hardlopen voor onderzoek!

Op zaterdag 8 juli 2023 organiseren we Deltaplan De Vecht. Een mooie, sportieve dag om geld in te zamelen voor onderzoek. Samen gaan we de strijd aan tegen alvleesklierkanker. Patiënten, naasten, nabestaanden. Maar ook artsen en onderzoekers.

4 april 2023

Doneer aan het Deltaplan Alvleesklierkanker

Doneer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang maandelijks nieuws en informatie over het Deltaplan
schrijf je in