Onze aanpak

Het Deltaplan gaat wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Het Deltaplan Alvleesklierkanker is een landelijk samenwerkingsverband van de Dutch Pancreatic Cancer Group, het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting. Een unieke landelijke, daadkrachtige en duurzame samenwerking.

Het Deltaplan Alvleesklierkanker staat voor:

1. Baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek

De vooruitzichten bij alvleesklierkanker zijn erg slecht. We moeten dus snel en op landelijke schaal alles op alles zetten om baanbrekend onderzoek naar betere behandeling mogelijk te maken. Met het Deltaplan Alvleesklierkanker kunnen we kansrijke en hoopvolle onderzoeken versneld uitvoeren en implementeren in de dagelijkse zorgpraktijk. Zo zorgen we voor snellere opsporing van de ziekte, een betere behandeling en genezing. De Deltaplan aanpak maakt Nederland in internationaal opzicht uniek en daarmee een gidsland voor studies en snelle implementatie van de nieuwste (internationale) inzichten, behandelmethoden en aanpak.

Baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek

‘Ik kreeg een doodvonnis, maar ruim vijf jaar later leef ik nog. Met dank aan de wetenschap’, vertelt Lucia Meeuwsen

Lees haar verhaal

2. Beste behandeling

Als patiënt en arts wil je ervan verzekerd zijn dat je de beste behandelmethode krijgt en geeft. Het Deltaplan Alvleesklierkanker maakt dat mogelijk. Het landelijke netwerk zorgt ervoor dat een arts snel kan schakelen met experts en collega’s op deelgebieden. Zodat een patiënt, indien nodig, snel in het meest geschikte ziekenhuis verder kan worden behandeld. Zo krijgt de patiënt sneller toegang tot de beste (of best passende) behandelmethode.

De beste behandeling

‘Als patiënt wens je één ding zeker te weten: dat je verzekerd bent van de beste behandeling op maat’, vertelt Claire Wyman.

Lees haar verhaal

3. Betere kwaliteit van leven

Bij alvleesklierkanker is een zorgvuldige afweging tussen kwaliteit van leven en lengte van leven voor patiënt en naasten misschien wel het meest cruciale besluit. Er zijn betere wetenschappelijke inzichten nodig om deze afwegingen goed te kunnen maken. Inzichten die zowel de patiënt als zijn/haar naasten en de behandelend arts verder helpen. En er zijn hulpmiddelen nodig om deze kennis in de spreek- en huiskamers te krijgen.

Betere kwaliteit van leven

‘Mijn vader was een groot voorvechter van het Deltaplan. Helaas heeft hij het zelf niet meer mee kunnen maken, ‘aldus Natascha van Weezel

Lees haar verhaal

Onze resultaten

Alvleesklierkanker is nog altijd een van de meest dodelijke vormen van kanker; per jaar overlijden er bijna 2.800 Nederlanders aan de ziekte. Dat móet anders. Het Deltaplan Alvleesklierkanker wil meer baanbrekend onderzoek, de beste behandeling en een betere kwaliteit van leven voor iedereen die door alvleesklierkanker getroffen wordt.

Dit is wat we tot nu toe hebben bereikt.

Download de PDF

Doneer aan het Deltaplan Alvleesklierkanker

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer