Partner worden van het Deltaplan Alvleesklierkanker

Welkom bij het Deltaplan Alvleesklierkanker en bedankt voor uw interesse om het Deltaplan Alvleesklierkanker te steunen.

Zoals u wellicht weet is alvleesklierkanker een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. Ongeveer evenveel patiënten krijgen jaarlijks de diagnose. Dat zijn 8 Nederlanders per dag. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. In de afgelopen 30 jaar is op bijna alle vormen van kanker flinke vooruitgang geboekt in overleving. Helaas niet bij alvleesklierkanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen.

Daarom hebben de 15 expertisecentra voor alvleesklierkanker in Nederland verenigd in de Dutch Pancreatic Cancer Group, het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting het initiatief genomen tot het Deltaplan Alvleesklierkanker. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Edwin Evers staat op tegen alvleesklierkanker
Ronald Plasterk staat op tegen alvleesklierkanker

Hoe kan ik partner worden van het Deltaplan Alvleesklierkanker?

Om onze missie te verwezenlijken zoeken wij steun van bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn om mee te werken aan onze doelen. Uw bijdrage leveren kan op verschillende manieren en niveaus. Van een actief en duurzaam partnership voor meerdere jaren tot een eenmalige donatie/sponsoring of het delen van kennis. Daarbij zijn er, indien gewenst, verschillende mogelijkheden om awareness te creëren rondom uw betrokkenheid en verbinding met het Deltaplan Alvleesklierkanker.

Wij nodigen u van harte uit om het onderstaande contactformulier in te vullen zodat wij persoonlijk en vrijblijvend met u van gedachten kunnen wisselen over de verschillende mogelijkheden.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets, wandel of ren mee tijdens Deltaplan De Vecht
Op 6 juli komen we in actie voor het Deltaplan Alvleesklierkanker
Schrijf je in