De zoektocht van Elisabeth – in memoriam

1 december 2022

In Memoriam

Helaas ontvingen wij het verdrietige bericht dat Elisabeth op woensdag 16 november 2022 is overleden. Haar man Pieter-Jaap mailde ons: “Met veel verdriet wil ik jullie berichten dat mijn lieve vrouw, Elisabeth Krijtenburg-Engelberts, op woensdag 16 november is overleden.
Op donderdag 24 november hebben we haar naar haar laatste rustplaats gebracht.
Sinds februari 2019 heeft ze moedig en sterk strijd geleverd tegen alvleesklierkanker. Ze heeft tot het laatste moment gevochten om er nog wat langer te zijn voor ons. De laatste dagen vertelde ze dat het genoeg was, en dat ze ons kon loslaten.
Ze blijft voor altijd in ons hart en wij herinneren haar met veel liefde als onze sterke, mooie en moedige Elisabeth.”
Pieter-Jaap Krijtenburg, Sebastian, Anne Robin

Vanuit het Deltaplan zijn wij Elisabeth ontzettend dankbaar voor de manier waarop zij zich heeft ingezet voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. In haar vlogs vertelde Elisabeth open over de impact van de ziekte op haarzelf en haar omgeving. Ook was zij het gezicht van de 1e Deltaplan Challenge Ameland in 2021, waarbij ze vol enthousiasme meewerkte aan de wervingsvideo en zelf ook met een team meedeed aan het event. In oktober van dit jaar heeft Elisabeth samen met haar politie-collega’s nog ruim 4.000 euro ingezameld tijdens de Paleis Estafette Loop. Een bedrag dat bijdraagt aan meer onderzoek naar alvleesklierkanker.

In februari 2019 kreeg Elisabeth de diagnose alvleesklierkanker. Een bericht dat de wereld van haar en haar gezin volledig op z’n kop zette. Ondanks dit vreselijke bericht en de onzekere en zorgelijke periode die volgde staat ze nu, twee jaar later, nog steeds krachtig en positief in het leven. Ze voelt zich naar omstandigheden goed en zet zich enorm in voor het Deltaplan Alvleesklierkanker.

In haar vlogs vertelt Elisabeth over de impact van de ziekte op haarzelf en haar omgeving, maakt ze belangrijke (levens)vragen bespreekbaar en hoopt ze vooral mensen te inspireren en te bewegen om zich ook in te zetten voor Deltaplan Alvleesklierkanker. In de hoop dat we op korte termijn versneld en meer onderzoek kunnen doen en betere behandelmethodes kunnen ontwikkelen voor een van de meest dodelijke vormen van kanker, waar we nog zo weinig van weten.

Aflevering 1

In de eerste vlog zoekt Elisabeth antwoord op vragen die de afgelopen 2 jaar bij haar hebben opgeroepen.

Aflevering 2

In deze tweede vlog de vraag: hoe krijg je de regie weer terug op je leven?

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer ervaringsverhalen

Met je rug naar de toekomst

Nog geen halfjaar geleden was de moeder van Sanne en Iris een fitte, energieke oma die midden in het leven stond, de spil van de familie. Ze werkte in de ouderenzorg, paste op haar kleinkinderen en genoot van haar hechte familie. Eind 2021 kreeg ze een aantal vage klachten: soms wat moe, maagzuur, afvallen. De MDL-artsen in het streekziekenhuis en later ook in een academisch ziekenhuis bevestigden haar angst: een tumor in de kop van de alvleesklier, met uitzaaiingen in haar longen en rug.

6 november 2023

“Ik leef dag voor dag”

“Het was de diabetesverpleegkundige die de combinatie met het afvallen en mijn bloedsuikerspiegel niet vertrouwde en voorstelde een CT-scan te laten maken. Ik zal het nooit vergeten, de huisarts belde ons op 5 juli 2022 ‘s avonds: het was mis. Ik had een tumor van zes centimeter in mijn alvleesklier. Een operatie was geen optie […]

6 september 2023

“Ik wist niet dat ik nog meer van je kon houden”

‘Vier het leven, geniet van het leven’, dat was zo’n beetje het motto van Harald Evers (54) en zijn gezin. Zaterdag 7 oktober 2023 doet Team Harald mee aan Deltaplan Ameland. Ze zijn met 50 man sterk. Allemaal vrienden en familie die geld ophalen voor onderzoek voor alvleesklierkanker. Harald had zijn zinnen gezet op 50 km fietsen, een van de onderdelen bij Deltaplan Ameland. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. 8 juli 2022 kreeg hij de diagnose uitgezaaide alvleesklierkanker en 8 juli 2023 was zijn crematie. Maar wat hebben hij en zijn gezin het maximale uit het afgelopen jaar gehaald. Een verhaal waar je kippenvel van krijgt.

17 augustus 2023

Doneer