De zoektocht van Elisabeth – in memoriam

1 december 2022

In Memoriam

Helaas ontvingen wij het verdrietige bericht dat Elisabeth op woensdag 16 november 2022 is overleden. Haar man Pieter-Jaap mailde ons: “Met veel verdriet wil ik jullie berichten dat mijn lieve vrouw, Elisabeth Krijtenburg-Engelberts, op woensdag 16 november is overleden.
Op donderdag 24 november hebben we haar naar haar laatste rustplaats gebracht.
Sinds februari 2019 heeft ze moedig en sterk strijd geleverd tegen alvleesklierkanker. Ze heeft tot het laatste moment gevochten om er nog wat langer te zijn voor ons. De laatste dagen vertelde ze dat het genoeg was, en dat ze ons kon loslaten.
Ze blijft voor altijd in ons hart en wij herinneren haar met veel liefde als onze sterke, mooie en moedige Elisabeth.”
Pieter-Jaap Krijtenburg, Sebastian, Anne Robin

Vanuit het Deltaplan zijn wij Elisabeth ontzettend dankbaar voor de manier waarop zij zich heeft ingezet voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. In haar vlogs vertelde Elisabeth open over de impact van de ziekte op haarzelf en haar omgeving. Ook was zij het gezicht van de 1e Deltaplan Challenge Ameland in 2021, waarbij ze vol enthousiasme meewerkte aan de wervingsvideo en zelf ook met een team meedeed aan het event. In oktober van dit jaar heeft Elisabeth samen met haar politie-collega’s nog ruim 4.000 euro ingezameld tijdens de Paleis Estafette Loop. Een bedrag dat bijdraagt aan meer onderzoek naar alvleesklierkanker.

In februari 2019 kreeg Elisabeth de diagnose alvleesklierkanker. Een bericht dat de wereld van haar en haar gezin volledig op z’n kop zette. Ondanks dit vreselijke bericht en de onzekere en zorgelijke periode die volgde staat ze nu, twee jaar later, nog steeds krachtig en positief in het leven. Ze voelt zich naar omstandigheden goed en zet zich enorm in voor het Deltaplan Alvleesklierkanker.

In haar vlogs vertelt Elisabeth over de impact van de ziekte op haarzelf en haar omgeving, maakt ze belangrijke (levens)vragen bespreekbaar en hoopt ze vooral mensen te inspireren en te bewegen om zich ook in te zetten voor Deltaplan Alvleesklierkanker. In de hoop dat we op korte termijn versneld en meer onderzoek kunnen doen en betere behandelmethodes kunnen ontwikkelen voor een van de meest dodelijke vormen van kanker, waar we nog zo weinig van weten.

Aflevering 1

In de eerste vlog zoekt Elisabeth antwoord op vragen die de afgelopen 2 jaar bij haar hebben opgeroepen.

Aflevering 2

In deze tweede vlog de vraag: hoe krijg je de regie weer terug op je leven?

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer ervaringsverhalen

We waren niet klaar om hem los te laten

Debbie (38) bleef tot het laatste moment strijdlustig nadat haar vader de diagnose alvleesklierkanker kreeg. Samen met haar zussen en haar moeder ging ze in de overlevingsstand: ze regelden van alles, struinden het internet af en zorgden dat ze er waren voor elkaar.

1 december 2022

‘Ik wil dezelfde zijn als ik altijd was’

Rob (59) is positief ingesteld, nuchter en geniet van tijd met familie en vrienden. Daar heeft de diagnose uitgezaaide alvleesklierkanker in februari niets aan veranderd. Genezing is niet mogelijk, maar hij vecht hard door voor een zo lang en waardevol mogelijk leven. Geen bucketlists of fatalistische gesprekken, Rob geniet nu nog meer van zijn gewone dagelijkse bezigheden.

30 september 2022

Blijven knokken

Nee, het ging niet zo soepel als hij had gehoopt, hij kreeg niet altijd direct de juiste hulp en de chemokuur viel vies tegen. Sinds Milo (55) werd gediagnosticeerd met alvleesklierkanker, is hij aan het knokken. Alles om zijn leven niet alleen te verlengen, maar ook om dat wat er nog rest, zo goed mogelijk te leven. Hij blijft positief en inmiddels gaan gelukkig zowel de hulp als de chemokuur een stuk beter.

8 augustus 2022

Doneer