Samen in actie tegen alvleesklierkanker: Deltaplan Challenge Ameland

8 september 2022

Zaterdag 29 oktober 2022 vindt de 2e editie van de Deltaplan Challenge Ameland plaats! Deze bijzondere dag zal volledig in het teken staan van uitdaging en verbinding.

Tijdens dit sportieve evenement, op een prachtige plek, komen we samen in actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Patiënten, naasten, nabestaanden, artsen, onderzoekers; we strijden allemaal voor hetzelfde doel. een betere toekomst voor patiënten met alvleesklierkanker.

Met dit jaar een speciaal akoestisch optreden van de band Van Dik Hout, ambassadeur van het Deltaplan! Zij voelen zich zeer betrokken: in 2021 overleed hun drummer, Oscar Kraal, aan alvleesklierkanker.

Met elkaar maken we er een unieke ervaring van!

Deltaplan Challenge Ameland, zaterdag 29 oktober 2022

Een unieke belevenis waarbij we samen strijden tegen alvleesklierkanker.

Schrijf je nu in!

Ga de uitdaging aan

We dagen je uit voor een rondje Ameland van 25, 50 of 100 kilometer. Individueel of als team. Hardlopend, wandelend of fietsend. Ook is het mogelijk een prachtige route van 3,5 kilometer te wandelen of te (tandem)fietsen wanneer je bijvoorbeeld iets minder fit bent. Je kiest voor wat bij jou past.

Schrijf je in en vraag je vrienden, familie, collega’s en kennissen je te sponsoren op je actiepagina! Wil je samenlopen met collega’s, je sportclub of buren? Inschrijven is ook mogelijk als team.

De opbrengst komt ten goede aan het Deltaplan Alvleesklierkanker: het krachtige landelijke samenwerkingsverband tussen de Maag Lever Darm Stichting, de 15 expertisecentra verenigd in de Dutch Pancreatic Cancer Group en het patiëntenplatform Living With Hope.

Deltaplan Alvleesklierkanker heeft als missie om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker te versnellen

Wij kijken er enorm naar uit je zaterdag 29 oktober te ontvangen.

schrijf je in

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer nieuws

“Door open te staan, hielp ik mezelf”

Een maand lang dacht hij dat hij het einde van het jaar niet zou halen. Gelukkig vielen daarna alle puzzelstukjes precies op de juiste plek voor Wouter (52). Zijn alvleesklierkanker was vergevorderd, maar bleek na chemotherapie operabel te zijn. Hij kan het nu navertellen. “Als dit vijf jaar eerder zou zijn gebeurd, was ik niet gekomen waar ik nu ben. De wetenschap was voor mij precies ver genoeg gevorderd. Ja, ik heb mazzel gehad.”

24 mei 2023

Allereerste regionale lotgenotenbijeenkomst

Op 1 juli 2023 organiseert het patiëntenplatform Living With Hope samen met het Leids Universitair Medisch Centrum een regionale lotgenotenbijeenkomst in Zuid-Holland voor mensen met alvleesklierkanker en hun naasten. Wij nodigen je van harte uit hierbij aanwezig te zijn!

16 mei 2023

Living With Hope zoekt een penningmeester

Living With Hope (LWH) is één van de partners binnen het Deltaplan, naast de Maag Lever Darm Stichting en de DPCG. Daarom brengen we graag de vacature voor een penningmeester onder de aandacht!

12 mei 2023

Doneer
Doe 8 juli mee met Deltaplan De Vecht
Samen gaan we de strijd aan tegen alvleesklierkanker.
doe je ook mee?