Van Dik Hout geeft uniek balkonoptreden op de Dam tegen alvleesklierkanker

11 mei 2022

Een aantal weken geleden kwam het Deltaplan Alvleesklierkanker in contact met de band Van Dik Hout. Uit deze kennismaking is iets heel bijzonders voortgekomen.

Op zondagmiddag 8 mei heeft de band een verrassingsoptreden gegeven vanaf het balkon van de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) op de Dam in Amsterdam. De band wilde met deze onverwachte actie aandacht vragen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. Het optreden is uniek, omdat er nog nooit eerder een band op deze manier op de Dam te horen was.

De bandleden voelen zich persoonlijk betrokken bij het onderwerp. Zij moesten het afgelopen jaar afscheid nemen van bandlid en drummer Oscar Kraal, die overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Het overlijden van Oscar vormt de inspiratie voor hun nieuwe single ‘Op De Golven Dansen Wij’, het lied dat honderden verraste bezoekers op de Dam te horen kregen.

Oscar Kraal
Oscar Kraal
Verrast publiek
Verrast publiek

Zanger Martin Buitenhuis vertelt: “Een paar weken geleden zijn wij benaderd door IGC om in de traditie van bands als The Beatles en U2 op een balkon een verassingsoptreden te geven. Wij waren direct enthousiast en aansluitend ontstond bij ons de wens deze speciale gebeurtenis in te zetten om aandacht te vragen voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker.”

Prof. dr. Marc Besselink was namens het Deltaplan Alvleesklierkanker ook aanwezig bij het optreden en vertelt: “Alvleesklierkanker is nog altijd een van de meest dodelijke vormen van kanker. Jaarlijks krijgen ruim 2.800 mensen deze diagnose en voor 80% van de patiënten betekent dit dat ze binnen een jaar komen te overlijden. In de afgelopen 30 jaar is op bijna alle vormen van kanker flinke vooruitgang geboekt in overleving. Helaas niet bij alvleesklierkanker, dus daarom zijn we erg blij met dit initiatief om zo meer geld op te halen voor onderzoek”.

Van Dik Hout speelt komende zomer onder andere op Concert at SEA en is komend najaar met hun clubtour te vinden in de popzalen door heel Nederland.

Bekijk de video (3.04 minuten) en beleef het unieke optreden op de Dam.

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer nieuws

Lotgenotendag Alvleesklierkanker: 29 juni 2024

Op zaterdagmiddag 29 juni 2024 organiseren het Universitair Medisch Centrum Groningen en het patiëntenplatform Living With Hope een regionale lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker en hun naasten.

6 juni 2024

De “Wandelbonkies” lopen voor opa

Audrey Thijssen (21), haar broer Vincent (24) en hun neef Menno Smeets (21) lopen de Vierdaagse ter nagedachtenis aan hun opa Eduard, die in december 2023 overleed aan alvleesklierkanker.

30 april 2024

Marc Arts is genezen van alvleesklierkanker: “Mijn leven is totaal veranderd”

Marc Arts uit Beek behoort tot een van de weinige gelukkigen in Nederland die is genezen van alvleesklierkanker.

24 april 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets, wandel of ren mee tijdens Deltaplan De Vecht
Op 6 juli komen we in actie voor het Deltaplan Alvleesklierkanker
Schrijf je in