Van Dik Hout geeft uniek balkonoptreden op de Dam tegen alvleesklierkanker

11 mei 2022

Een aantal weken geleden kwam het Deltaplan Alvleesklierkanker in contact met de band Van Dik Hout. Uit deze kennismaking is iets heel bijzonders voortgekomen.

Op zondagmiddag 8 mei heeft de band een verrassingsoptreden gegeven vanaf het balkon van de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) op de Dam in Amsterdam. De band wilde met deze onverwachte actie aandacht vragen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. Het optreden is uniek, omdat er nog nooit eerder een band op deze manier op de Dam te horen was.

De bandleden voelen zich persoonlijk betrokken bij het onderwerp. Zij moesten het afgelopen jaar afscheid nemen van bandlid en drummer Oscar Kraal, die overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Het overlijden van Oscar vormt de inspiratie voor hun nieuwe single ‘Op De Golven Dansen Wij’, het lied dat honderden verraste bezoekers op de Dam te horen kregen.

Oscar Kraal
Oscar Kraal
Verrast publiek
Verrast publiek

Zanger Martin Buitenhuis vertelt: “Een paar weken geleden zijn wij benaderd door IGC om in de traditie van bands als The Beatles en U2 op een balkon een verassingsoptreden te geven. Wij waren direct enthousiast en aansluitend ontstond bij ons de wens deze speciale gebeurtenis in te zetten om aandacht te vragen voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker.”

Prof. dr. Marc Besselink was namens het Deltaplan Alvleesklierkanker ook aanwezig bij het optreden en vertelt: “Alvleesklierkanker is nog altijd een van de meest dodelijke vormen van kanker. Jaarlijks krijgen ruim 2.800 mensen deze diagnose en voor 80% van de patiënten betekent dit dat ze binnen een jaar komen te overlijden. In de afgelopen 30 jaar is op bijna alle vormen van kanker flinke vooruitgang geboekt in overleving. Helaas niet bij alvleesklierkanker, dus daarom zijn we erg blij met dit initiatief om zo meer geld op te halen voor onderzoek”.

Van Dik Hout speelt komende zomer onder andere op Concert at SEA en is komend najaar met hun clubtour te vinden in de popzalen door heel Nederland.

Bekijk de video (3.04 minuten) en beleef het unieke optreden op de Dam.

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer nieuws

Samen in actie tegen alvleesklierkanker: Deltaplan Challenge Ameland

Zaterdag 29 oktober 2022 vindt de 2e editie van de Deltaplan Challenge Ameland plaats! Deze bijzondere dag zal volledig in het teken staan van uitdaging en verbinding.

8 september 2022

Ontwikkeling Keuzehulp in volle gang

Jaarlijks krijgen bijna 3000 mensen de diagnose alvleesklierkanker. Bij meer dan de helft van de mensen is de ziekte al uitgezaaid op het moment van diagnose. Met de Alvleesklierkanker keuzehulp geven we deze patiënten inzicht in essentiële informatie en vragen om na te denken over wat zij belangrijk vinden. Zo kunnen ze samen met hun naasten en behandelaar een keuze kunnen maken hoe verder. Merlijn Graus is arts-onderzoeker in het Maastricht UMC+ en betrokken bij de ontwikkeling van deze keuzehulp. In dit artikel geeft ze een inkijkje in het ontwikkeltraject en waar we nu staan.

7 september 2022

Blijven knokken

Nee, het ging niet zo soepel als hij had gehoopt, hij kreeg niet altijd direct de juiste hulp en de chemokuur viel vies tegen. Sinds Milo (55) werd gediagnosticeerd met alvleesklierkanker, is hij aan het knokken. Alles om zijn leven niet alleen te verlengen, maar ook om dat wat er nog rest, zo goed mogelijk te leven. Hij blijft positief en inmiddels gaan gelukkig zowel de hulp als de chemokuur een stuk beter.

8 augustus 2022

Doneer