Magazine over leven met alvleesklierkanker

8 november 2023

1 november verscheen het magazine over leven met alvleesklierkanker. Maar vooral ook over liefde, over troost en over verbinding. Dit magazine is gratis verkrijgbaar voor iedereen die met de ziekte te maken krijgt: patiënten, naasten, maar ook verpleegkundigen en artsen.

Het doel is mensen informeren, ondersteunen en een hart onder de riem steken. Het circa honderd pagina’s tellende tijdschrift is gevuld met ervaringsverhalen en interviews met bijzondere personen zoals Dirk de Wachter.
In het magazine staan ook artikelen over voeding en body & mind. Daarin staan praktische tips, gezonde recepten en oefeningen om de conditie te verbeteren.

Dit magazine wordt uitgedeeld op de Lotgenotendag Alvleesklierkanker op 9 december 2023.

Het digitale magazine kun je downloaden via de website van Support Casper.

Lees hier over het magazine

Meer nieuws

Nederlands onderzoek naar alvleesklierkanker gaat over de grenzen

In de ‘RADAR-PANC trial’ wordt onderzocht of routinematige controles met bloedonderzoek en CT-scans na de operatie helpen bij het vroeg opsporen van terugkeer van alvleesklierkanker.

29 november 2023

Lotgenotendag Alvleesklierkanker: 9 december 2023

Living With Hope nodigt lotgenoten, naasten en nabestaanden van harte uit voor de Lotgenotendag Alvleesklierkanker op zaterdag 9 december 2023 in het Postillion Hotel te Bunnik.

8 november 2023

Met je rug naar de toekomst

Nog geen halfjaar geleden was de moeder van Sanne en Iris een fitte, energieke oma die midden in het leven stond, de spil van de familie. Ze werkte in de ouderenzorg, paste op haar kleinkinderen en genoot van haar hechte familie. Eind 2021 kreeg ze een aantal vage klachten: soms wat moe, maagzuur, afvallen. De MDL-artsen in het streekziekenhuis en later ook in een academisch ziekenhuis bevestigden haar angst: een tumor in de kop van de alvleesklier, met uitzaaiingen in haar longen en rug.

6 november 2023

Doneer