Beleef een uniek weekend Ameland

26 juli 2023

Kom in beweging voor onderzoek

…de boot vertrekt... je kijkt uit over de Waddenzee...het vaste land wordt steeds kleiner. Na een hectische tijd is het heerlijk om even los te zijn. Maar des te meer in verbinding met de mensen die je lief hebt.

Op zaterdag 7 oktober 2023 komen we weer samen op het prachtige Ameland. Patiënten, naasten en nabestaanden. Maar ook arts-onderzoekers. Met elkaar komen we in beweging voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Door te wandelen, te fietsen of hard te lopen in een prachtige omgeving.

Ameland is niet zomaar gekozen als locatie. Van bovenaf gezien, heeft het eiland de vorm van een alvleesklier. 

Programma

We starten 's ochtends vanaf het gezellige familierestaurant 'Sier aan Zee' in Hollum. Gelegen in een grote duinpan, direct bij bos, zee en strand.

In de middag sluiten we de dag op een bijzondere manier af. Dat doen we tijdens een mooi middagprogramma in strandpaviljoen 'The Sunset' in Hollum. Op deze plek komen de verhalen, muziek, lekker eten, vreugde en verdriet allemaal samen. Bovendien kun je genieten van een fenomenaal uitzicht op de Noordzee, inclusief zonsondergang.

Onderdelen

Je kunt je inschrijven voor:
25 km fietsen
50 km fietsen
5 km wandelen of hardlopen*
10 km wandelen of hardlopen*
21,1 km wandelen of hardlopen (halve marathon, zonder tijdwaarneming)*

* De wandel- en hardlooproutes gaan deels over onverharde paden en het strand.

Het is mogelijk om Ameland op één dag te bezoeken. Met aankomst in de ochtend op 7 oktober en de laatste boot terug. In verband met de vele wijzigingen in vaarschema's, raden we je echter aan om het hele weekend naar Ameland te komen. 

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. De inschrijving sluit op zondagavond 1 oktober 2023.

Ga je mee?Kom in beweging voor onderzoek naar alvleesklierkanker

P.S. Alvast de sfeer beleven? Bekijk dan de aftermovie van 2022

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer nieuws

“Ik leef dag voor dag”

“Het was de diabetesverpleegkundige die de combinatie met het afvallen en mijn bloedsuikerspiegel niet vertrouwde en voorstelde een CT-scan te laten maken. Ik zal het nooit vergeten, de huisarts belde ons op 5 juli 2022 ‘s avonds: het was mis. Ik had een tumor van zes centimeter in mijn alvleesklier. Een operatie was geen optie […]

6 september 2023

“Ik wist niet dat ik nog meer van je kon houden”

‘Vier het leven, geniet van het leven’, dat was zo’n beetje het motto van Harald Evers (54) en zijn gezin. Zaterdag 7 oktober 2023 doet Team Harald mee aan Deltaplan Ameland. Ze zijn met 50 man sterk. Allemaal vrienden en familie die geld ophalen voor onderzoek voor alvleesklierkanker. Harald had zijn zinnen gezet op 50 km fietsen, een van de onderdelen bij Deltaplan Ameland. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. 8 juli 2022 kreeg hij de diagnose uitgezaaide alvleesklierkanker en 8 juli 2023 was zijn crematie. Maar wat hebben hij en zijn gezin het maximale uit het afgelopen jaar gehaald. Een verhaal waar je kippenvel van krijgt.

17 augustus 2023

Drie fietsvriendinnen verloren een dierbare aan alvleesklierkanker en komen in actie voor onderzoek

Op zaterdag 8 juli fietsen Conny, Esther en Mariette maar liefst 100 kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. De drie zijn al jaren fietsvriendinnen. Cru genoeg hebben ze alle drie ervaren hoe genadeloos de ziekte kan toeslaan. Conny verloor haar schoonmoeder en Esther haar vader. Vorig jaar deden ze ook mee aan Deltaplan De Vecht en dit jaar zijn ze er opnieuw bij. Meer dan 100 mensen komen in actie.

6 juli 2023

Doneer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meld je aan en ontvang maandelijks nieuws en informatie over het Deltaplan
schrijf je in