Donatie voor onderzoek naar nieuwe behandeloptie alvleesklierkanker

4 juli 2023

Onderzoekers in het Maastricht UMC+ gaan op zoek naar een nieuwe behandeloptie voor alvleesklierkanker. Hierbij onderzoeken ze een nieuwe combinatie van chemotherapie en immunotherapie. Op 29 juni is hiervoor in Maastricht een overeenkomst gesloten tussen de Scheuten Foundation en de Maag Lever Darm Stichting, namens het Deltaplan Alvleesklierkanker.

v.l.n.r. Judith Doomen-Dormans, onderzoeksschool GROW, Hay Thissen, Ellen Scheuten-Spillekom en Joep van de Voort, alle drie van de Jacques en Ellen Scheuten Foundation, Bernique Tool, Maag Lever Darm Stichting.

De studie wordt mede mogelijk gemaakt door een jaarlijkse gift van 200.000 euro (gedurende vijf jaar) van de Scheuten Foundation.

Kwaliteit van leven

Medisch oncoloog Judith de Vos-Geelen, hoofdonderzoeker: “Samen met andere onderzoekers van de Dutch Pancreatic Cancer Group zijn wij een nieuwe behandeloptie voor mensen met alvleesklierkanker aan het ontwikkelen. Het doel van de therapie is om de kwaliteit van leven zolang mogelijk goed te houden door het remmen van kankergerelateerde symptomen en de overleving te verlengen.”

"Ik krijg hem er niet mee terug, maar ik zet me met ons fonds graag in voor de groep mensen die dagelijks deze diagnose krijgt.”

De Scheuten Foundation ondersteunt het onderzoek van harte, vertelt mevrouw Ellen Scheuten. Haar man Jacques overleed een aantal jaren geleden na een kort ziekbed aan alvleesklierkanker met uitzaaiingen. “Aangepaste chemo op maat creëren voor patiënten zoals mijn man, zodat ze nog een langere tijd met kwaliteit kunnen leven spreekt me erg aan. Ik krijg hem er niet mee terug, maar ik zet me met ons fonds graag in voor de groep mensen die dagelijks deze diagnose krijgt.”

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Al 0 donateurs steunden vandaag meer onderzoek naar alvleesklierkanker.

Meer nieuws

De “Wandelbonkies” lopen voor opa

Audrey Thijssen (21), haar broer Vincent (24) en hun neef Menno Smeets (21) lopen de Vierdaagse ter nagedachtenis aan hun opa Eduard, die in december 2023 overleed aan alvleesklierkanker.

30 april 2024

Marc Arts is genezen van alvleesklierkanker: “Mijn leven is totaal veranderd”

Marc Arts uit Beek behoort tot een van de weinige gelukkigen in Nederland die is genezen van alvleesklierkanker.

24 april 2024

Zijn verhaal levend houden

Kees, de vader van Lizzy, was 51, stond midden in het leven, keek uit naar zijn nieuwe baan, had net een nieuwe auto gekocht.

8 februari 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets, wandel of ren mee tijdens Deltaplan De Vecht
Op 6 juli komen we in actie voor het Deltaplan Alvleesklierkanker
Schrijf je in