Donatie voor onderzoek naar nieuwe behandeloptie alvleesklierkanker

4 juli 2023

Onderzoekers in het Maastricht UMC+ gaan op zoek naar een nieuwe behandeloptie voor alvleesklierkanker. Hierbij onderzoeken ze een nieuwe combinatie van chemotherapie en immunotherapie. Op 29 juni is hiervoor in Maastricht een overeenkomst gesloten tussen de Scheuten Foundation en de Maag Lever Darm Stichting, namens het Deltaplan Alvleesklierkanker.

v.l.n.r. Judith Doomen-Dormans, onderzoeksschool GROW, Hay Thissen, Ellen Scheuten-Spillekom en Joep van de Voort, alle drie van de Jacques en Ellen Scheuten Foundation, Bernique Tool, Maag Lever Darm Stichting.

De studie wordt mede mogelijk gemaakt door een jaarlijkse gift van 200.000 euro (gedurende vijf jaar) van de Scheuten Foundation.

Kwaliteit van leven

Medisch oncoloog Judith de Vos-Geelen, hoofdonderzoeker: “Samen met andere onderzoekers van de Dutch Pancreatic Cancer Group zijn wij een nieuwe behandeloptie voor mensen met alvleesklierkanker aan het ontwikkelen. Het doel van de therapie is om de kwaliteit van leven zolang mogelijk goed te houden door het remmen van kankergerelateerde symptomen en de overleving te verlengen.”

"Ik krijg hem er niet mee terug, maar ik zet me met ons fonds graag in voor de groep mensen die dagelijks deze diagnose krijgt.”

De Scheuten Foundation ondersteunt het onderzoek van harte, vertelt mevrouw Ellen Scheuten. Haar man Jacques overleed een aantal jaren geleden na een kort ziekbed aan alvleesklierkanker met uitzaaiingen. “Aangepaste chemo op maat creëren voor patiënten zoals mijn man, zodat ze nog een langere tijd met kwaliteit kunnen leven spreekt me erg aan. Ik krijg hem er niet mee terug, maar ik zet me met ons fonds graag in voor de groep mensen die dagelijks deze diagnose krijgt.”

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Al 0 donateurs steunden vandaag meer onderzoek naar alvleesklierkanker.

Meer nieuws

Marc Arts is genezen van alvleesklierkanker: “Mijn leven is totaal veranderd”

Marc Arts uit Beek behoort tot een van de weinige gelukkigen in Nederland die is genezen van alvleesklierkanker.

24 april 2024

Zijn verhaal levend houden

Kees, de vader van Lizzy, was 51, stond midden in het leven, keek uit naar zijn nieuwe baan, had net een nieuwe auto gekocht.

8 februari 2024

Kanker bespreekbaar maken

Sinds Brenda (53) heeft gehoord dat ze alvleesklierkanker heeft, voelt ze zich af en toe een grote roze olifant. “Ik dender de porseleinen kast in, richt ravage aan en ga weer weg. Voor iedereen om me heen is het zo heftig iedere keer, maar ik moet het vertellen.”

8 februari 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer