Het Deltaplan Alvleesklierkanker staat voor:

picto_baanbrekend_onderzoek

1. Baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek
De vooruitzichten bij alvleesklierkanker zijn erg slecht. We moeten dus snel en op landelijke schaal alles op alles zetten om baanbrekend onderzoek naar betere behandeling mogelijk te maken. Met het Deltaplan Alvleesklierkanker kunnen we kansrijke en hoopvolle onderzoeken versneld uitvoeren en implementeren in de dagelijkse zorgpraktijk. Zo zorgen we voor snellere opsporing van de ziekte, een betere behandeling en genezing. De Deltaplan aanpak maakt Nederland in internationaal opzicht uniek en daarmee een gidsland voor studies en snelle implementatie van de nieuwste (internationale) inzichten, behandelmethoden en aanpak.

picto_beste_behandeling

2. Beste behandeling
Als patiënt en arts wil je ervan verzekerd zijn dat je de beste behandelmethode krijgt en geeft. Het Deltaplan Alvleesklierkanker maakt dat mogelijk. Het landelijke netwerk zorgt ervoor dat een arts snel kan schakelen met experts en collega’s op deelgebieden. Zodat een patiënt, indien nodig, snel in het meest geschikte ziekenhuis verder kan worden behandeld. Zo krijgt de patiënt sneller toegang tot de beste (of best passende) behandelmethode.

picto_betere_kwaliteit_van_leven

3. Betere kwaliteit van leven
Bij alvleesklierkanker is een zorgvuldige afweging tussen kwaliteit van leven en lengte van leven voor patiënt en naasten misschien wel het meest cruciale besluit. Er zijn betere wetenschappelijke inzichten nodig om deze afwegingen goed te kunnen maken. Inzichten die zowel de patiënt als zijn/haar naasten en de behandelend arts verder helpen. En er zijn hulpmiddelen nodig om deze kennis in de spreek- en huiskamers te krijgen.

Waarom een Deltaplan? Bekijk hier de video.

Help ons mee een versnelling aan te brengen in de aanpak van alvleesklierkanker door baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken, de beste behandeling beschikbaar te stellen en de beste kwaliteit van leven voor patiënten te bewerkstelligen. U kunt ons op verschillende wijze steunen.

Ontvang regelmatig onze gratis Digitale Deltaplan Update

Schrijf je hier in
Naar boven