Corona en alvleesklierkanker

23 maart 2020

Mensen die voor kanker worden behandeld vallen binnen de groep kwetsbare mensen voor wie het coronavirus een risico vormt. Medisch specialisten proberen er gezamenlijk voor te zorgen dat de risico’s voor patiënten en de nadelige gevolgen voor hun behandeling zo veel mogelijk worden beperkt.

Specifieke adviezen voor mensen met kanker in de spijsvertering

Ik heb een spijsverteringskanker, behoor ik dan tot de ‘’kwetsbare groepen’’?

Het antwoord op deze vraag vind je op de website van de Maag Lever Darm Stichting.

Vind hier meer informatie.

Ik onderga een chemokuur i.v.m. kanker in de spijsvertering. Wat nu?

Het antwoord op deze vraag vind je op de website van de Maag Lever Darm Stichting.

Vind hier meer informatie.

Waarom worden behandelingen uitgesteld of afgesteld?

Hiervoor verwijzen we je graag naar de website van Kanker.nl.

Vind hier meer informatie.

Wat zijn de gevolgen als mijn behandeling niet doorgaat?

Vragen over jouw situatie kun je het beste bepreken met je behandelend oncoloog. Zij kunnen het beste uitleg geven over wat het voor jouw situatie kan betekenen.
Voor meer informatie over kanker en het coronavirus verwijzen we je graag naar de website van Kanker.nl.

Vind hier meer informatie.

Meer informatie

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer nieuws

Van Dik Hout geeft uniek balkonoptreden op de Dam tegen alvleesklierkanker

Op zondagmiddag 8 mei heeft van Dik Hout een verrassingsoptreden gegeven vanaf het balkon van de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) op de Dam in Amsterdam. De band wilde met deze onverwachte actie aandacht vragen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. Het optreden is uniek, omdat er nog nooit eerder een band op deze manier op de Dam te horen was.

11 mei 2022

Met je rug naar de toekomst

Nog geen halfjaar geleden was de moeder van Sanne en Iris een fitte, energieke oma die midden in het leven stond, de spil van de familie. Ze werkte in de ouderenzorg, paste op haar kleinkinderen en genoot van haar hechte familie. Eind 2021 kreeg ze een aantal vage klachten: soms wat moe, maagzuur, afvallen. De MDL-artsen in het streekziekenhuis en later ook in een academisch ziekenhuis bevestigden haar angst: een tumor in de kop van de alvleesklier, met uitzaaiingen in haar longen en rug.

5 mei 2022

App halveert overlijdenskans na operatie alvleesklier

Mensen met alvleesklierkanker hebben na het operatief verwijderen van de alvleesklier aanzienlijk minder kans op ernstige problemen of overlijden, wanneer zorgverleners een app gebruiken om de patiënt te monitoren. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van de 16 Nederlandse ziekenhuizen waar alvleesklieroperaties plaatsvinden. Op vrijdag 29 april verschenen de resultaten van deze studie in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

29 april 2022

Doneer