“antwoord zoeken op vragen die de afgelopen 2 jaar bij me hebben opgeroepen”

20 mei 2021

In februari 2019 kreeg Elisabeth de diagnose alvleesklierkanker. Een bericht dat de wereld van haar en haar gezin volledig op z’n kop zette. Ondanks dit vreselijke bericht en de onzekere en zorgelijke periode die volgde staat ze nu, twee jaar later, nog steeds krachtig en positief in het leven. Ze voelt zich naar omstandigheden goed en zet zich enorm in voor het Deltaplan Alvleesklierkanker.

In haar vlogs vertelt Elisabeth over de impact van de ziekte op haarzelf en haar omgeving, maakt ze belangrijke (levens)vragen bespreekbaar en hoopt ze vooral mensen te inspireren en te bewegen om zich ook in te zetten voor Deltaplan Alvleesklierkanker. In de hoop dat we op korte termijn versneld en meer onderzoek kunnen doen en betere behandelmethodes kunnen ontwikkelen voor een van de meest dodelijke vormen van kanker, waar we nog zo weinig van weten.

Deltaplan Challenge Ameland

Save the date! Zaterdag 30 oktober 2021 is het zo ver!

Dan vindt de Deltaplan Challenge Ameland plaats, georganiseerd door het Deltaplan Alvleesklierkanker!

Deze dag staat volledig in het teken van verbinding, uitdaging, inspiratie en het delen van kennis en ervaringen. Samen met artsen, onderzoekers, patiënten, naasten, nabestaanden en betrokkenen bij alvleesklierkanker gaan we de challenge aan. We zetten ons daarmee in voor méér onderzoek naar de vreselijke ziekte alvleesklierkanker.

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer ervaringsverhalen

‘Zoeken naar antwoorden, ga er maar aan staan’

Tamira Lusse is 51 als bij haar alvleesklier- en borstkanker wordt ontdekt. En direct wordt haar verteld dat ze nog drie tot vijf maanden heeft. Het is het begin van een achtbaan, fysiek én emotioneel.

30 april 2021

De levenskracht van Willem Brethouwer – in memoriam

In memoriam Willem was een man van de statistieken. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook als het zijn ziekte betrof. ‘Ik ga de statistieken verslaan’, luidde zijn lijfspreuk. En laat de statistieken van alvleesklierkanker schrikbarend zijn. Ondanks dat de Nederlandse zorg rond alvleesklierkanker tot de wereldtop behoort, zijn de vooruitzichten helaas nog altijd slecht. […]

29 april 2021

‘Als patiënt wil je zonder twijfel weten: ik krijg de beste behandeling’

Willem Brethouwer (62) kreeg in 2017 de diagnose alvleesklierkanker. En ja, dat zette zijn leven compleet op zijn kop. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, zocht hij actief naar de beste behandeling. Wanneer je als patiënt verzekerd bent van de beste behandelmethode, kan dat het verschil maken tussen leven of dood of helpen een optimale kwaliteit van leven te behouden. Willem heeft dit aan den lijve ondervonden en weet dus als geen ander hoe belangrijk dat is. Daarom is hij voorvechter van het Deltaplan Alvleesklierkanker.

20 april 2021

Doneer