“antwoord zoeken op vragen die de afgelopen 2 jaar bij me hebben opgeroepen”

20 mei 2021

In februari 2019 kreeg Elisabeth de diagnose alvleesklierkanker. Een bericht dat de wereld van haar en haar gezin volledig op z’n kop zette. Ondanks dit vreselijke bericht en de onzekere en zorgelijke periode die volgde staat ze nu, twee jaar later, nog steeds krachtig en positief in het leven. Ze voelt zich naar omstandigheden goed en zet zich enorm in voor het Deltaplan Alvleesklierkanker.

In haar vlogs vertelt Elisabeth over de impact van de ziekte op haarzelf en haar omgeving, maakt ze belangrijke (levens)vragen bespreekbaar en hoopt ze vooral mensen te inspireren en te bewegen om zich ook in te zetten voor Deltaplan Alvleesklierkanker. In de hoop dat we op korte termijn versneld en meer onderzoek kunnen doen en betere behandelmethodes kunnen ontwikkelen voor een van de meest dodelijke vormen van kanker, waar we nog zo weinig van weten.

Aflevering 1

In de eerste vlog zoekt Elisabeth antwoord op vragen die de afgelopen 2 jaar bij haar hebben opgeroepen.

Aflevering 2

In deze tweede vlog de vraag: hoe krijg je de regie weer terug op je leven?

Deltaplan Challenge Ameland

Save the date! Zaterdag 30 oktober 2021 is het zo ver!

Dan vindt de Deltaplan Challenge Ameland plaats, georganiseerd door het Deltaplan Alvleesklierkanker!

Deze dag staat volledig in het teken van verbinding, uitdaging, inspiratie en het delen van kennis en ervaringen. Samen met artsen, onderzoekers, patiënten, naasten, nabestaanden en betrokkenen bij alvleesklierkanker gaan we de challenge aan. We zetten ons daarmee in voor méér onderzoek naar de vreselijke ziekte alvleesklierkanker.

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer ervaringsverhalen

De dunne scheidslijn tussen leven en dood

Aline was 38 weken zwanger toen haar moeder de diagnose alvleesklierkanker kreeg. Ineens veranderde alles. Samen met haar vader, zus en zes broers sloeg ze zich door de moeilijke periode heen. Aline vernoemde haar dochter naar haar moeder, die drie maanden later overleed. “Die mooie en sterke basis van onze familieband is zo waardevol, we kunnen op elkaar bouwen. Toen en nu.”

29 september 2021

Met opgeheven hoofd

Eind 2019 krijgt Ingrid Mars (56) de diagnose alvleesklierkanker. Na een bewogen periode, waarin ze haar ziekte en alle behandelingen zo positief mogelijk aan gaat, heeft ze inmiddels haar grote droom waargemaakt: ze liep een huttentocht in Oostenrijk. “Ik geniet echt weer van de kleine dingen, een bloemetje dat ik tegenkom of een mooi gesprek met familie en vrienden en natuurlijk de onvoorwaardelijke steun, zorg en liefde van haar vriendin Pien.”

18 augustus 2021

‘Kanker wordt ooit de baas over mijn lichaam. Maar nooit over mij’

Douwe Jan (62) is een ‘knokker’, zoals hij zelf zegt. Hij doet er alles aan om te kunnen blijven vechten voor zijn leven en de kwaliteit van zijn leven en denkt graag in kansen. Mede daardoor is hij nu twee jaar verder, iets wat zowel hij als de artsen niet hadden gedacht. En hij blijft strijden. Is het niet voor hemzelf, dan is het voor alle anderen met alvleesklierkanker.

19 juli 2021

Doneer