“antwoord zoeken op vragen die de afgelopen 2 jaar bij me hebben opgeroepen”

20 mei 2021

In februari 2019 kreeg Elisabeth de diagnose alvleesklierkanker. Een bericht dat de wereld van haar en haar gezin volledig op z’n kop zette. Ondanks dit vreselijke bericht en de onzekere en zorgelijke periode die volgde staat ze nu, twee jaar later, nog steeds krachtig en positief in het leven. Ze voelt zich naar omstandigheden goed en zet zich enorm in voor het Deltaplan Alvleesklierkanker.

In haar vlogs vertelt Elisabeth over de impact van de ziekte op haarzelf en haar omgeving, maakt ze belangrijke (levens)vragen bespreekbaar en hoopt ze vooral mensen te inspireren en te bewegen om zich ook in te zetten voor Deltaplan Alvleesklierkanker. In de hoop dat we op korte termijn versneld en meer onderzoek kunnen doen en betere behandelmethodes kunnen ontwikkelen voor een van de meest dodelijke vormen van kanker, waar we nog zo weinig van weten.

Aflevering 1

In de eerste vlog zoekt Elisabeth antwoord op vragen die de afgelopen 2 jaar bij haar hebben opgeroepen.

Aflevering 2

In deze tweede vlog de vraag: hoe krijg je de regie weer terug op je leven?

Deltaplan Challenge Ameland

Save the date! Zaterdag 30 oktober 2021 is het zo ver!

Dan vindt de Deltaplan Challenge Ameland plaats, georganiseerd door het Deltaplan Alvleesklierkanker!

Deze dag staat volledig in het teken van verbinding, uitdaging, inspiratie en het delen van kennis en ervaringen. Samen met artsen, onderzoekers, patiënten, naasten, nabestaanden en betrokkenen bij alvleesklierkanker gaan we de challenge aan. We zetten ons daarmee in voor méér onderzoek naar de vreselijke ziekte alvleesklierkanker.

Steun het Deltaplan Alvleesklierkanker

Meer ervaringsverhalen

Blijven knokken

Nee, het ging niet zo soepel als hij had gehoopt, hij kreeg niet altijd direct de juiste hulp en de chemokuur viel vies tegen. Sinds Milo (55) werd gediagnosticeerd met alvleesklierkanker, is hij aan het knokken. Alles om zijn leven niet alleen te verlengen, maar ook om dat wat er nog rest, zo goed mogelijk te leven. Hij blijft positief en inmiddels gaan gelukkig zowel de hulp als de chemokuur een stuk beter.

8 augustus 2022

Een jaarcontract met het ziekenhuis

Marion (55) struikelt bijna over haar woorden om al haar ervaringen van het afgelopen jaar te kunnen vertellen. Haar positieve aard en vechtersmentaliteit klinken in alles door, ondanks de zware periode sinds haar diagnose alvleesklierkanker. Ze houdt niet alleen hoop, maar een rotsvast vertrouwen in de toekomst. “Ik doe het stap voor stap. En ik ben nu bezig met beter worden.”

7 juli 2022

“Ik zie mezelf als een geluksvogel”

Het is twee maanden na zijn tien uur durende operatie, en ruim een halfjaar na de diagnose alvleesklierkanker. En toch kan Adriaan (56) niet anders dan zichzelf als geluksvogel bestempelen. “Deze medaille heeft echt twee kanten. Natuurlijk was het zwaar, maar ik heb hoop kunnen houden. Ik besef dat dat niet iedereen gegeven is.”

31 mei 2022

Doneer